Orthodontie

Tandartsenpraktijk Erdent

Op zoek naar een orthodontist?

Orthodontie is de tak binnen de tandheelkunde die ervoor zorgt dat uw tanden een mooie rij vormen en gunstig tegenover elkaar komen te staan door gebruik van een beugel.

Orthodontie corrigeert dus de verkeerde stand van je tanden. Dit gebeurt met een vaste of een uitneembare beugel. Orthodontische behandelingen vinden soms om esthetische redenen plaats, maar meestal zijn deze behandelingen om medische redenen.

Orthodontische behandeling

Meestal wordt er een beugel op de tanden geplaatst. Deze beugel positioneert de tanden recht naast elkaar en positioneert de onder- en bovenkaak perfect tegenover elkaar.

Beugels of blokjes

Er bestaan verschillende soorten beugels, ieder met hun eigen functie en effect op het gebit.

De meest gekende beugel zijn de “blokjes” – hierbij wordt de beugel met blokjes op de tanden gekleefd. Daarnaast bestaan ook uitneembare beugels, buitenbeugels, groeibeugels, … De orthodontist zal je hierrond correct advies en alle nodige uitleg geven. 

Orthodontie voor volwassenen

Meestel wordt een beugel aangeraden op jonge leeftijd. Toch kan een beugel ook hulp bieden aan volwassenen. Juist daarom vinden meer en meer volwassenen hun weg naar de orthodontist.

Verloop van de behandeling

Een gemiddelde behandeling duurt ongeveer een tweetal jaar. Op het einde van de behandeling wordt de beugel verwijderd worden de tanden gepolijst.

Tandartsenpraktijk Erdent